AustraliaGuiden.no

- alt om Australia

 


 

Delstater

Capital Territory

Northern Territory

New South Wales

Queensland

Sør-Australia

Tasmania

Vest-Australia

Victoria

Byer

Adelaide

Brisbane

Canberra

Gold Coast

Darwin

Hobart

Melbourne

Newcastle

Perth

Sydney

Opplev Australia

Uluru - (Ayers Rock)

Great Barrier Reef

Nasjonalparker

Shopping

Sport

Surfers Paradise

Booking

Hotellbestilling

Ferie og Reiseselskap

Flybilletter

Finansiering

Feriepenger

Finansiering

Informasjon

Faktaguide Australia

Fotogalleri

Kart (diverse)

Været i Australia


Flyplass Informasjon

Gardermoen

Arlanda/Stockholm

Frankfurt/Tyskland

Heathrow/London

Kastrup/København

Schiphol/Amsteram

 

Fly Forsinkelser


Annonsere

Om AustraliaGuiden

Kontakt

 

Melbourne

 


 

 


 

 

Melbourne er hovedstad i den australske delstaten Victoria og er den nest største byen i Australia. Innbyggertallet er ca. 4 mill. Byen er en av verdens større byer når det gjelder utstrekning.

Melbourne er en viktig by for Australias industri og finans, en tredjedel av de største utenlandske selskapene i Australia har hovedkontor her. Melbourne har også Australias største havn. Byen er Australias senter for kunst, mote og sport. Byen har en unik beliggenhet ved Yarra River og imponerer med sine mange vakre parker. I Melbourne er det lett å se at britiske tradisjoner preger byen og gjenspeiler seg i alt den har å by på.

Med sine mange butikker og kjøpesenter er Melbourne Australias fremste shoppingby. I tilleg er dette en by hvor sportsbegivenhetene formelig "står i kø". Her arrangers eks. årlig tennismesterskapet (grand slam) - Australia Open - årlig. I tillegg arrangeres også et formel-1 race hvert år i Albert Park Lake, og ikke for å glemme alle internasjonale cricketmatcher.

Her finner du også et stort utvalg restauranter, og mange andre attraksjoner. Australias vakreste kyststrekning finner du på Great Ocean Road, der steile klipper og de meget spesielle formasjonene gir en naturopplevelse man sent glemmer.

Klimaet i Melbourne er mildt, men byen er kjent for skiftende vær. D sies at Melbourne har fire årstider på ett døgn. Årstidene er motsatt av Norge, og om vinteren fra juni til september ligger temperaturen mellom 5 og 15 grader, og noen ganger ennda varmere. Om sommeren ligger temperaturene mellom 20 og 30 grader, noen ganger høyere. Se også vår Faktaguide hvor du finner linker til mye i Australia. 


 

 

 

 


 

AltomFerien

CruiseGuiden

CubaGuiden

EgyptGuiden

KyprosGuiden

AltOmLondon

TunisiaGuiden

DubaiGuide

AltomLondon.no


Om oss

Annonsere

 

Alt innhold på AustraliaGuiden.no er beskyttet med opphavsrett